21 Eylül 2010

yine hasta..

miniğim yine hasta...2 gündür ateşi var..öksürüyor .bugün kontrol ettirdim bogazları ve ciğerleri temiz geniz akıntısı var..ama kötü işte..istahsız bişey yemiyor..geceleri beraber yatıyoruz anne anne diyip sürekli aglıyor..geniz akıntısında dogru düzgün uyuyamıyor bebeğim..benimde elim hiçbirseye varmıyor ...cok canım sıkılıyor cokk.yavrum umarım hemen iyileşir keyfi yerine gelir..çünkü bende mutsuzum..

15 Eylül 2010

bayram..






miniğim bayramda gezdi bol bol kuzenleriyle oynadı ve kuzenlerini hiç ısırmadı..

kuzum cok büyüyor gün gectikce davranıslarıyla belli ediyor..

sabahları kalkar kalkmaz anne diye bagırması,

babası gelince elinden tutup cıbı cıbı deyip banyoya sokması,

ben hapsurunca hapsu demesi,

kardeş nerde deyince kardeşi(karnımı) göstermesi öpmesi,

yagmurlu havalarda yagmur yagmur diye tutturması,

yumurtaya gıt gıt demesi,

ve nerde ugur böcegi görse uuuuböce demesi,

yatarken babasına babayy demesi,

daha neler neler bunlar sadece suan aklıma gelenler...

iyiki varsın miniğim iyiki yavrumsun seni cok seviyorum...


diğer minikse 18 haftalık..bi hareket yok henüz tekmelere baslamadı..ay sonu doktora gidicez..umarım hersey yolundadır..

7 Eylül 2010

iyi bayramlar....

biz yarın akşam yola cıkıyoruz adapazarına...bayramın 1. günü aksamı dönecegiz..annem ve ablam yegenlerimle birlikte istanbula geliyor..bende 1. günü aksamı annemde olacagım..hafta sonuna kadar ordayız kuzumla..şimdiden tüm müslüman aleminin bayramını kutlarım..

ceylinim daha iyi..dün aksam yıkayınca bide gece boyu üstünü acınca öksürüğü geri geldi..ama ateş yok..yanlız cok iştahsız..hiçbirşey yemiyor..gün boyu ac geziyor.ne versem reddediyor...tek sevdiği sütü bile sanki zor içiyor....en sevdiği fındık fıstıgı bile elinin tersiyle itiyor..zaten abur cubur sevmez...yemek yememesı beni üzüyor bazen kendimi kaybedip kızıp bagırıyorum..hele su aralar cok sinirlenmeye başladım..neden bilmiyorum...???


ceylinimden birkaç resim..
oyun hamurunu yogururken








banyodan cıkınca





buda benim eserim:-)))

5 Eylül 2010

yine hasta..

miniğim tam iyileşti derken bu seferde bogazları şişti..öksürük başladı ateş geri geldi..antibiyotige başladım bugün..evde oturarak nasıl hasta olmayı beceriyoruz oda ayrı bir durum..neyse allah başka dert vermesin diyorum..buna da şükür diyorum...

3 Eylül 2010

cinsiyet:??

bugün 15.00 de randevumuz vardı..ceylinim yolda giderken uyuyakaldı.ben muayene olurken miniğim uyuyordu..kilo artısım 600 gr..tansiyonum iyi..fakat gelgelelim bizim cocuk kendini göstermedi..ne yaptıysak yok bacaklarını kapatmıs..önünede göbek kordonu gelmiş.uyuyor..doktorum portakal suyu iç 17.30 da gel dedi..3 lü test yapıldı..umarım sonucları ıyı cıkar..herseyden önemli olan benim için bu testin sonucu ..ne olursa olsun saglıklı olsunda gerisi önemli değil..tabi insan nesi olacak merak ediyor ama saglık gibisi yok..öncelikli temmennim test sonuclarının iyi olması...
velhasıl biz cıktık yemek yedim portakal suyumu içtim bakırköyde gezerken ceylinime bayramlık ayakkabı falan aldım saati doldurdum..hadii bakalım tekrar actık göbeği miniğe bakalım dedik bide ne görelim bacaklarını capraz yapmıs gene uyuyor..allahım doktor hafiften ultrason aletiyle vuruyor yok umursamıyor uyuyor ..ee doktorda bizimlemi ugrasacak..göremiyorum bayramdan sonra bakalım dedi..
bizde ne diyelim kaderimize razı olduk vay velet amma nazlısın dedik hastaneden cıktık..evet cinsiyeti belli değil miniğin..bakalım ay sonu tekrar bakılacak..umarım bacaklarını acarda cinsiyetini gösterir bize peki ya dogasıya kadar ögrenemezsek o da var:-)))

neyse iyi geceler herkese- özellikle poposunu bile kaldırmayıp uyuyan karnımdaki miniğime:-)))

1 Eylül 2010

düşmeyen ateş..

dün gece sabaha kadar ateşler içinde yandı yavrum..ne ilaç ne fitil hiçbiri fayda etmedi..ateşi düşmedi..soguk duşa soktuk..sabaha karsı düştü bizde öğleye kadar uyuduk..kahvaltı yaptırdıktan sonra kuzumu hemen en yakın saglık ocagına götürüp muayene ettirdim..görünürde bişey yok bogazlar ciğerler temiz..üşütmüş olabilir dedi..ilaç verdi..verdiği ilaçlar iyi geldi eve geldim hemen suruplarını içirdim..cok yorgun olan miniğim saaat 16.00 gibi uyudu..öyle halsiz ve yorgun kii..ateş mahvediyor insanı en korktugum da havale falan gecirmesi allah korusun..
bense grip oldum nerden cıktı bu grip bilmiyorum ilaçda içemiyorum bol bol ıhlamur içiyorum...ben hasta kızım hasta zor oluyor..benimde halim yokk..zor geciyor ..

yarın ablam iftara davet etti bakalım iyi olursak gideriz..cuma günüyse doktor kontrolü ve 3 lü test olacak..ve bakalım ceylinime kız kardeşmi erkek kardeşmi gelecek..tabi önce saglıklı bir evlat...bekleyip görücez....