13 Ekim 2010

geçmiş günlerden...

 
Posted by Picasa




15 gündür evimizde değildik.. 1 hafta ceylinin anneannesinde 1 haftada babannesine köye gittik..ufak bir tatil oldu bizim için..tabi eve gelince evdeki işi tahmin edersiniz.sabahtan aksama kadar camasır makinesi durmadı..kuruyan camasırlara saatlerce ütü yapıldı..ayrıca yazlıklar hurclanıp kalktı..kışlıklar cıktı derken vakit bulupta bloga yazamadım..

gecen günlere neler sıgdırdık...anneannemizde bol bol gezdik.ablamda geldi anneme beraber kaldık..ceylin kuzeni irem eceyi bol bol öptü..beraber oynadılar ..ama aradada dozu kacırdı ısırdı.. daldı..fazla sevgi gösterisinin sonu aglamaklı bitti:-)
yegenimin 1. yaşgününü yaptık..cok güzel gecti..nekadar da cabuk gecti zaman..yakın zamanda aileye yeni bir kız katılacak..abimin 2.kızı olacak..son haftalar 6. kızda geliyor..hayırlısıyla saglıkla sıhhatle dogar inşallah...benim oglum ilk erkek olacak inşallah allahın izniyle..eşimin ailesindeki de 3. ve en küçük erkek..:-)

adapazarındaysa ceylin bol bol sokaktaydı..tavuklara bili bili deyip durdu..kümese girdi..soguk havanın oldugu günlerde evdeydik..oyun oynadık..tatili bitirdik döndük..

ceylinim bu aralar cok değişti..2 yas sendromumu oldu acaba???
yemek yemek istemiyor bütün gün ac geziyor..yemegi tabakta görür görmez tadına bakmadan kafasını ceviriyor..benim herseyi yiyen kızım bişey yemez oldu..
giydirirken aglıyor giyinmek istemiyor...
tahta puzzler favorimiz..artık hepsinin yerini ezberlemiş takır takır yerine koyuyor.
mamur mamur diyor yani oyun hamuru istiyor biraz oynayıp sıkılıyor..
kalem ve defteriyle beraber resim ciziyoruz ay ciziyor ay diyoruz agac cizip agac diyoruz..konusuyor kelimeleri söylüyor fakat hala cümle kuramadı...
evde fazla ilgilenemediğmi düşünüyorum ev işi yemek derken..oyun grubu düşünüyorum aslında ama götürüp getirmem gerek diğer cocuk olunca nasıl olur bilmiyorum..
allahın izniyle kardesi olnca acaba kıskanırmı..diğer cocukla ilgilenirken ceylinimide ihmal ederim de cocuk içine falan kapanırmı cok düşünüyorum...nasıl olacak bilemiyorum..cok sorular var kafamda..hayırlısıyla saglıkla dogsunda oglum bulunur bir caresi inşallah..biraz büyünce beraber oynacaklar nasıl olsa...

ceylinim bu ay 22 aylık olacak..2 ay sonra dogumgünü..şimdiden kafamda plan yapmaya başladım..elbisesini bile aldım..zaman ne kadar cabuk geciyor..

diğer miniğimse 22 haftalık..renkli ultrasona girdim bir sorun yok cok şükür..haftaya tekrar giricem...umarım iyi gecer...oğluma saglıkla sıhhatle kavusurum inşallah..

bu arada ceylinin herseyi pembe oldugu için tekrar bir alısveriş yapılacak ogluma..kıyafetlerinden renkli olanları yani erkegin giyebilegi gibi olanları ayırıp bakıcam..eksikleri ayarlayıp eşimle bir eminönü yaparız artık..bebek arabası da almak gerekecek.ceylinin pembe çünkü.su bu derken gene birsürü olur ama genede ceylinden kullanacagı cok seyi var..tarak,makas,oyuncak,ana kucagı -iyiki yeşil almısım- biberon,süt sagma makinası ,sterilizatör hepsini tekrar kullanacagım...hastane cıkısı,süslemeler,bebek arabası,carsaf takımı,erkek kıyafetleri vs almam gerekenler..aldıkca resmini ceker bloguma koyarım..suan hiçbirsey almadım..ilerleyen aylarda alıcam..zaten dolabı beraber kullanıcaklar kızımla..alt değiştirme ünitesi var.zaten dogunca yanımda yatacak ceylinde gene odasında olacak değişen bişey olmayacak..bakalım zaman göstericek..su an önemli olan saglıkla evladıma kavusmak..

bizden havadisler böyle işte...resimler gecen günlerden...

 
Posted by Picasa

4 yorum:

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

ohhh ne guzel yapmıssınız gezıp tozarak.evın ısı evdeyken de bıtmıo bosver :) Ceylın ne guzel kosmus oynamıs - bebişe de oksıjen gıtmıstır daha ne =)
bebıs ıcın de hersey zamanla olur.ceylın dogmadan baskalarından neler aldın kı sankı.Her bebek kısmetıyle doğar.Sağlıkla kucagına alırsın ınsallah adaşım.Sankı benım ıkıncı cocugum ve sankı benım oglummus gıbı takıpteyım ceylının kardesını :D böyle hamılelerı gorunce de ... neyse daha cok var =)Rabbim aratmasın ve gonlumuzdekıne gore versın ınsallah :)

Duru Ecrinin Annesi dedi ki...

ohhhh ne iyi etmişsiniz. Buarada uzun süredir yazıcam nasip olmadı blogla ilk karşılaşmam sizin havuzluhan yazınızla oldu ben 6 aylık hamileydim ve sizi takibe başladım. Sonrada kendimi blog dünyasında buldum bu arada 11 gün erken olarak normal doğum yaptım ve kızlarımızın doğum günleri aynı (bizimki de 17.12.2009). Son satırı sizi saran doğum günü teleşı benide sardı. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Hayırlı doğumlar dilerim.

fazi dedi ki...

maşallah ceylin cok güzelleşmiş:) artık abla havası var üzerinde :) ikinci bebek fikri beni biraz korkutuyor.bakalım havadisleri takipteyiz :)

iPeK dedi ki...

Ceylin abla :)oysa daha ceylin'cik daha minicik :)Allah minik oğlunu hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin.daha dün gibi hamile olduğunu öğrendiğin günler :) oysa 22 hafta geçmiş üstünden.fazlada yorma kendini ev işi hiç bitmez :)öptük seni ve minik prensesini :)