7 Ekim 2009

böyle böyle..

ceylin yağmur iyice büyüdü....abla oldu..heryere girer oldu..yaramaz oldu..tatlı oldu..yenilesi oldu..babasıyla motora biner oldu..akvaryumda balıklara bakar oldu..oldu da oldu işte...

9. ay doktor kontolümüz vardı geçen hafta..kilomuz 8.550 boyumuzsa 74 cm olmuş.maşallah..boya gidiyoruz.doktor teyzemiz 9 kiloyuda kaldırır dedi..benim moral bozuldu..aslında neden bozuldu ki..maşallah saglıklı kızım cok şükür..acaba az mı yedırıyorum..aç mı kalıyor..iyi bakamıyorum vs..gibi sorularla bogusup durdum ben günlerce...neyseki kafam dank etti..cok şükür kızım saglıklı olsunda..cok şişman olupta ne olacak ki..ama su gercekki bız anneler cocugumuz az kilo alınca hemen üzülüveriyoruz .. ceylinim cok hareketli kiloyu tutmamasıda normal bence..bu ay demire başladık..ayrıca minadex adında multi vitamine..içerisinde balık yagıda mevcut..portakallı ekşi bir tadı var..bendede bır huy..illa ceylinime yedirdiğim şeyin tadına bakıcam.bakmazsam olmaz..takıntı oldu.

doktor teyzemiz artık herşeyi yiyebilecegını söyledi...sofraya bizimle oturabilirmiş..zaten 3 aydır oturuyodu..makarna,pilav yemeklerin suyuna ekmek banıp yiyebilir falan dedi..ee zaten yiyodu..bu sefer sanki bizi doktor salladı...ilk randevuydu belkide uykusu anca acılıyordu..yani sormak ıstedıklerımı soramadım..hee haftada 5 gün kırmız et diğer günler balık,tavuk dedi..eee peki sebze yemiycek mi bu cocuk bilmem..


tahıllı sabah kahvaltılarına ve cici bebeyi yaklasık 15 gündür kahvaltımızdan cıkardık..her sabah peynirli omleti var kuzumun..yanında yine peyniri,dil peyniri,pekmezi reçeli ekmegı tam bır kahvaltıya geçtik..cokda iyi oldu..sadece geceleri aptamil bisküvili yulaflı gece mamasını veriyorum....ama severek yiyor..bende sevdim..:-))

kuzum herseyi elinde yiyor..ekmek,bisküvi,makarna,peynir veriyorum eline..yiyor ..özellikle ekmek hastası..kuru kuru yiyor..makarnayı cok sevıyor..üzümü tek tek atıyor agzına..yemesi bayagı düzeldi..yogurtta yiyor..inşallah hep böyle gider..ceyline değişik yaptıgım bişey yok biz ne yersek mutlaka veriyorum..ıspanagı tattı..hatta nutellayı bile azıcık yaladık..anasının kızı cok sevdi..

ıyıce hareketlendik bu aralar..poposu yer görmüyor kuzumun..su aralar nam nam diyor..öylede güzel diyoki..agzını sapırdata sapırdata nam nam diyor.bayılıyorum kuzuma..

dün kuzumla dısarı cıktık..yakınımızdaki alısveriş merkezine gittik..kuzumun kumbarasında biriken paralarıyla oyuncak aldık..hatta orda bizim blogumuzu takip eden ceren ve annesiyle tanıstık..kuzuma playskoolun toplarından ve fisher price eğitici köpekcik aldık..birkaç daha oyuncak begendık..artık bir dahaki gidişimize alıcaz..

bu aralar böyleyiz işte..
bense 2 kilo daha vermiş olmanın mutlulugunu yasarken dün gece 1 dilim cikolatalı pastayı yiyipde yatmanın pişmanlıgını yasıyorum hala...

sevgiler...

balıksever


kumanda hastası



makarna sonrası yere dökülenler




makarna yerken..

5 yorum:

Tarkanın Annesi dedi ki...

Maşallah annesi daha ne istiyorsun herşeyi süper yavrunun.Öpüyorum ceylinimi, hasta olmasında.

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Çok tatlı olmuş maşallah. Yazını okunyunca 9 aylıkken hallerimiz geldi aklıma.Ne çabuk büyüyorlar ya
Bu arada kiloları dert etme çünkü 9 aydan sonra o kadar hızlı veriyorsun ki yatmadan önce talı yiyip yatmak zorunda kalacaksın. inan buna. Acayip hareketleniyorla çünkü. Gazihan 1 yaşına bastığında bırak hamile kaldığım kiloyu evlendiğim kiloya düşmüştüm

a.y. dedi ki...

Maşallah Ceylin'e:) Canım eti sebzenin içinde versene. Örneğin ıspanağı bile kıymalı yapabilirsin. Ben havuç, patates, soğan f,x koyuyorum her sebzeli yemeğe yanına da yerine göre et ya da tavuk eti ve ilave sebzem neyse işte kereviz di, enginardı, pırasaydı v.s. ekliyorum. Ama nutella konusunda acele etme bence çok erken çünkü zaten biz ne yaparsak yapalım şekerli besinlerle tanışacaklar bunu erkene çekmenin anlamı yok bence. Öpüyorum anne kızı:)

Kırmızı Peri dedi ki...

Merhaba ,
Ceren ve annesi biz oluyoruz :)
Ceylin'e bol bol öpücükler annesi ...bebişiniz gayet sağlıklı, kilosuda boyuda çok güzel ilerliyor.MAAŞALLAH !!
biz de blogumuza bekleriz.
sevgiler

Kırmızı Peri dedi ki...

Merhaba ,
Alışveriş merkezinde karşılaşmıştık.Ceylin çok tatlı maaşallah annesi :) Ben de mevsim sebzeleri içine et atıp pişiriyorum.Mutlaka sizde bu şekilde yapın, çok besleyici.
Biz de blogumuza bekeriz.
sevgiler
http://ceren-ebru.blogspot.com/