31 Ocak 2011

kavusmaya az kaldı...büyük gün 11.02.2011...

cumartesi günü doktorumuzun verdiği tarih..11.02.2011 ..sabah saat 9.00 da hastanede olunacak 10.00 da ameliyata girecegim..genel anestezi olacak epidural istemedim..son kontrol bu hafta cumartesi...ogluma kavusmama cok az kaldı..hayırlısıyla inşallah..
dogum ceylinin dogdugu hastanede olacak...bakırköy acıbadem hastanesi..


gene kaybolduk...gecen hafta degil ondan önceki haftasonu son kez adapazarına gidelim dedik..bebek olduktan sonra yaza kadar gidemeyebiliriz diye..arabamız arıza yapınca carsambaya kadar kaldık..persembeyse ankaradan dönen annemi ziyarete gittim hafta sonuna kadarda ordaydım..cumartesi eve döndüm..hazırlıklar devam ediyor...persembe temizlik var..halılar yıkandı serilmeyi bekliyor..bebek sekerlerimiz hazır..ayrıca bebek çikolatasıda alacagız hastaneye gelenlere dagıtmak için..hazırız yani...


buyrun resimler..

 
Posted by Picasa




ceylinimise kardeş kardeş deyip karnımı öpüyor..kardeşinin anakucagına yatıyor..bakalım karsılasınca ne yapacaklar...bu aralar konusmamız daha iyi..anne bu ne..cici baba nerde...aradıgı seyin adını söyleyip nerde diye eklemek gibi cümleler kurmaya başladı...acayip hareketli yerinde durmuyor..yapmadıgı yaramazlık yok..ne yaparsa yapsın miniğim benim bitanem..kızsamda canımın içi..

bu arada balıklarımızda bana özendi:-)))..yumurtladı..akvaryum yavru dolu..neyse benim 1 tane onların yaklasık 30-40 tane..:-)))

acayip agırlasmıs durumdayım...karnım bayagı büyüdü..ayaklarım şişmeye basladı..cok yorulunca belim ve kasıklarımda agrılar olusuyor...son günler işte zor geçiyor..varsın olsun anneliği tekrardan tatmak cok güzel bir duygu..o minicik kıyafetleri dolapta gördükce giydirmek için can atıyorum..

bizden havadisler böyle işte..saat gec oldu ..uykumda geldi..iyi geceler..

26 Ocak 2011

iyiki dogdun aşkım...

bugün

13 yıl önce tanıdıgım,
4.5 yıldırda evli oldugum sevdiğim adam eşimin dogumgünü..

iyiki dogdun aşkım..iyiki varsın..seni cok seviyorum..nice yıllara cocuklarımızla beraber...


2005 yılından bir resim...



18 Ocak 2011

ben yaptım:-)))







ceylinin dogumunda bezi,ıslak mendil,gazlı bez,alkol,serum fizyolojik,pişik kremi vb ürünleri içine koydugum sepeti tekrar düzenledim..pembe tülü ve kurdelesi vardı..bende mavi kurdele alıp ogluma uyarladım..bebek için lazım olan malzemeleri içine koyup yakınınıza koyunca bayagı kolaylık oluyor..gecenin bir yarısı alt değiştirirken beziydi ıslak mendiliydi diye aranıp durmazsınız...bebek bekleyenlere tavsiye olunur.olmus dimi..???

17 Ocak 2011

yeni arabamız...



pazar günü dogumgünüm sebebiyle dısardaydık..gezdik yemek yedik bakırköye indik..ayrıca ceyline bebek arabası bakıcaktık...aslında aklımda bir model vardı arkadasımın kullandıgı ve cok memnun kaldıgı kraftın twist modeli..baktık begendik ve aldık...daha dogrusu dedesinin torununa hediyesi..rengi mavi. dogumdan itibaren kullanılıyor.
özelikleriyse:
Tek elle katlanabilir.
Oturma ünitesi portbebeye dönüştürülebilir.
Oturma ünitesi 180° döndürülerek bebek arabası çift yönlü olarak kullanılabilir.
Ön bar çıkarılabilir.
Oturma ünitesinin eğimi değişik pozisyonlara ayarlanabilir.
Ön tekerlekler 360° dönebilir.
İtme sapı ayarlanabilir.
Tentesi ayarlanabilir.

güle güle kullansın oğlum...

15 Ocak 2011

oğluşun 35. hafta kontrolü..ve dogum günüm bugün benim..


saat 12 yi gecti ve ben bir yaş daha yaşlandım..29 oldum..3 lü sayılara az kaldı.gecen seneki dogumgünümü ceylinimle kutlamıstık..bu sene oglumda var....kendime sevdiklerimle uzun yıllar diliyorum..ve saglıkla allahın izniyle oglumuda kucagıma alırım inşallah..bana en güzel hediyeyse ailem ve sevdiklerim..allahtan kendime uzun ömürler ve nice yaşlar diliyorum..

gelelim kontrole..
cumartesi ceylini babaanne ve dedesine bırakıp hastanenin yolunu tuttuk..tekrar nst ye girdim..kasılma falan yok..kilo artısı 3 kilo olmus su ana kadar 12 kilo almısım gene iyi..ceylinde 20 kilo almıstım..bebegin durumu iyi...büyümeye devam ediyor..2 hafta sonraki kontrolde gün alacagız..tahmini şubatın ilk haftası..doktor yemene dikkat et dedi..ama takan kim..surda kalmıs 3 hafta zaten...ne kadar kilo alıcam..doya doya yemek varken..hiçte takmadım valla..hastaneden cıktıgımızda saat 2 yi geciyordu..oradan eminönüne gittik..hemen havuzlu hana girdik..bebe sarayına..tekrardan sampuan ve pişik kremi gögüs pedi aldık..daha dogrusu stokladık..oradan süslerin oldugu Can Süse gittik..kapı süsü,sepeti,ve hastaneden dagıtılacak hediyeliklerimizi aldık evin yolunu tuttuk..ceylinde hediyelikleri yaptırmıstık bu sefer ben yapacagım...resimlerini cekip yakın zamanda koyarım..

bugünse yine ceylini bırakıp bebek arabası alıcaz..aklımda begendiğim araba var bakıcaz ..onunda resimini ve özelliklerini eklerim eger alırsak..

zaman daraldı yapılacakları yapmam lazım...halılarımı yıkamaya verip temizlik yapılacak..ayrıca bebegin yatagı yapılacak..süsler yapılacak baskada bişey kalmadı sanırım...dogum cantamda hazır..hemen işleri bitirip oturmak istiyorum...oldugu kadarda zaten..yapabildiğim kadar..

bizden havadisler böyle işte...beklemedeyiz..

12 Ocak 2011

hasta kuzu..

dün...
dün akşam annenin canı vişneli çikolatalı pasta ister..bi güzel yer..ceylinimse mum mum diye tutturur...önce bi mumun tadına bakar mum yanar sonrada üfler..




pastayı da catal yerine elle yer..





bugünse..

evde oturarak hastalanmayı beceren ceylin hanıma aile hekiminin yolu gözükür..tıpış tıpış gider...arabasını ite ite..








neyseki ciğerler temiz.öksürük şurubu verildi ayrıca bol bol buruna deniz suyu sıkılacak temizlenecek..ayrıca hamile oldugum için hemen orada benim kaydımı aldılar..bebegin aşılarını takip edip vakti gelince haber veriyorlarmıs..hemen kilo,tansiyonuma bakıldı bebeğin kalp atıslarını dinledik.bugün böyle gecti işte..ceylinim biraz daha iyi..umarım hemen atlatır..

10 Ocak 2011

günler gecerken..

34. hafta bitipde 35.haftaya baslıyorum...zaman ne kadar da cabuk geciyor anlayamıyorum...sanki dün gibi hamileyim diye yazmısken şimdiyse belki 1 ay belkide aydan daha az vakit var...karnım bayagı belirgin ayrıca bel agrılarım basladı..miniğim karnımda pıtır pıtır ..ablası ceylinimse dur durak bilmiyor oda ayrı bir hareketli..bazen karnımı kardeşini seviyor bazende giydirirken veya alt değiştiriken tepikliyor..oglumsa dogmadan alıstı tekmelere..cocukları cok seven kızım bugun gelen arkadasımın oglunu öpücük yagmuruna tuttu..tabi bebek fazla sıkıntıya gelemedi ceylin öptükce mızıldandı durdu...oyuncak paylasımı cok güzel tüm oyuncakları önüne serdi..kitapları gösterdi gel gel diye elinden tuttu cekiştirdi..lakin mama sandalyesine cocuk oturunca bastı yaygarayı oturmasına izin vermedi..cocuk işte..

bu cumartesi muayenem var tekrar nst ye giricem..babaennesi ve dedesi cumadan gelicekler ceyline bakmak için..cünkü ceylin hastanede durmuyor ve hastane cıkısı eminönüne gidicez bebek şekerleri ve alınacak ufak tefek ihtiyaclar için ceylinide getirmem mümkün değil..pazar günüyse doğumgünüm 29 yaşına basıcam eşimle dısarıda başbaşa kutlayacagız..pazar günüyse ankaradan annem dönecek 1 aydır ankarada cok özlemiştim hafta içide annemde olurum sanırım...

bu arada dogum cantam hazır.ceylinde ne koyduysam yine aynılarını koydum..tek farklı olarak ceylinde gecelik seciminde acemilik yapmıs aldıgım geceliklerden memnun kalmamıstım bu sefer daha kullanıslı önden düğmeli kısa kollu rahat gecelikler aldım..umarım saglıkla giymek nasip olur oglumuda saglıkla kucagıma alırım..

bu kadar havadis yeter saat gec oldu mine yatar..iyi geceler....

5 Ocak 2011

2 yaş kontrolü..

bugün ceylini 2 yaş kontrolü ve hepatit A aşısı için doktora götürdüm..muayene oldu..hafif bogazında kızarıklık var fakat ilaca gerek yok dedi doktor..boy ve kilo gelişimimiz iyi..hafif öksürügü vardı ciğerlerini dinledi problem yok dedi..ayrıca su aralar bir virüs var salgın durumda dikkatli ol diyede uyardı..aşımızı olurken ceylinim cok agladı..hastaneden cıkıncada yakınımızdaki alısveriş merkezine gittik gezdik kitap aldık alısveriş yaptık evimize döndük..eve gelince ceylin abi abi uff deyip durdu..kızım abi sana iğne yaptı dedim..iğne dedi...acıdımı dedim acıdı dedim..babası geldi..bacagını gösterdi..uff acıdı dedi..ne kadar akıllı oluyor bu cocuklar şaşırıyorum bazen...

neyse bugün yorucu gecti..ceylin sızdı kaldı..bende kendimi cok yorgun hissediyorum..iyi geceler...

4 Ocak 2011

canım çekti...






bu akşam akşam yemeginden sonra canım muffin istedi..mutfagı topladıktan sonra ceylinimle beraber tarcınlı cevizli muffinler yaptık.



tabi kızım yiyemeden uyudu..bende muffinin yanına sıcak çikolata yapıp bi güzel yedim...tadıda cok güzel oldu..kızımın eli değdi ya...güzel olmaması imkansız...


not:normalde 12 muffin olurken bizim muffin kagıtlarımız 11 tane kalmış:-)

1 Ocak 2011

nice yıllara

2010 yılınıda bitirdik..2010 yılı kızımın büyümesine tanık olarak gecti.18 aylıkkende kardeşinin aramıza katılacagını ogrendik..2011 yılındada miniğimin kardeşi oğlum aramıza katılacak allahın izniyle..2011 yılından öncelikle saglık istiyorum..sonra huzur,mutluluk,bol kazanç sevdiklerimle beraber güzel bir yıl diliyorum...oğlumla kızımla eşim ve ailemle güzel günler diliyorum...ayrıca ceylinim biraz hareketli buna karsılık uslu bir oglan istiyorum..bekleyip görücez...

bizim adapazarı tatili bayagı uzun sürdü..yılbası günü istanbula döndük..adapazarında gezdik,oynadık,yedik ,kilolandık..özelliklede ben..köy yumurtaları yaradı anlayacagınız...yılbası gecesıde ablamdaydık..sagolsun bizi cok güzel agırladı..fakat cocukların peşinde kosmaktan pek bişey anlayamadık..cocuklarda uyumadı..bizde gece 00.00 olduktan sonra eve döndük..güzel bir gece gecirdik...ellerine saglık ablacım...

ceylinle adapazarında hava güzel oldugu günler dısarıdaydık..geceysede oyunlar oynadık..elişi kagıtlarını kesip ev yaptık..hamur oynadık..oyalandık işte...

oğlum 33 haftalık...ocak 15 gibi tekrar kontrol var..subat gibi dogum.zaman cok azaldı..karnım büyümeye bayagı başladı..oglumun kıyafetleri tamam..bende kendime gecelik vs aldım..bu ay dogum cantamı hazırlayacagım..bebek sekerlerimiz ,sepetimiz ve bebek arabamız eksik..kalan hersey tamam...ceylinden kalan park yatakta yatıcak eger sepet almazsak..bakalım karar veremedim ..acaba sepet mi alsam diyorum ama sepettede cok az yatıcak elimde kalıcak..hazır park yatak varken de ne gerek var diyorum ikilemde kaldım işte..bilemiyorum.._((((

böyle işte...sevgiler...


 
Posted by Picasa