26 Haziran 2009

6 aylık olduk..büyüdük..






yine kaybolduk ortadan...neler mi yaptık..nereden başlasam ki.. 2 hafta önce hafta sonu adapazarındaydık.güzel 2 gün geçirdik..ceylin eriği ve dutu tattı..dutu sevdi..eriği yaladı.ayva ve cınar agacının altında yapılan ipten salıncakta sallandı tertemiz köy havasında uyudu..güzel bir haftaydı...

geçen hafta cumartesi doktor kontrolümüz vardı..tam olarak artık ek gıdaya geçmiş bulunmaktayız..yine gecen ay gibi kilo alımımız az..460 gr almıs..bizim kız boya gidiyor..boyu cok üst sınırda kilosuda iyi maşallah..boyumuz 71 cm.kilomuzsa 7.860 gr olmus.çok şükür bir saglık porblemimiz yok...artık kızım sabahları kahvaltı edecek..menümüzse şöyle:
-4.5 adet cicibebe veya tahıllı karısımlar -milupanın sütlü irmikli bugdaylısını aldım..her sabah değişik veriyorum bıkmasın dıye daha ceşidi coğaltabılırım..cicibebeyi elma suyuyla ezıyorum bazen...
-tuzsuz peynir veya labne- labne kullanıyorum
-pekmez veya reçel-pekmez kullanıyorum reçeli tattırmadım henüz.
-tereyağ-karısıma bazen katıyorum..cicibebeye koymuyorum..
-yumurta-hergün vermiyorum bir gün verip diğer gün vermiyorum..

öğle-sebze corbası veya püresi..genelde corba yapıyorum..tarhana-mercimek-kabak-patates gibi..artık corbalara kıyma katmaya basladım ..
ikindi-meyve püresi-elma rendeliyorum veya suyunu sıkıyorum..şeftali,kayısı,kiraz suyunu sıkıyorum..evdeki meyvaya göre değişiyor yani..
yoğurt-hergün veremiyorum cünkü aralarda hep anne sütü alıyor yogurda gün içerisinde yer kalmıyor yoğurt verince genelde corba yapmıyorum ama yogurdu pek sevmedi gibi...
gece-muhallebi-anne sütü-gece yatmadan pirinç unu veriyordum ama ondanda sıkıldı bugun gidip oan milupanın gece tahılını aldım armutlu muzlu..severek yedi.tok tutarmıs ve ıyı uyuması ıcın ıcınde melısa bıtkısı mevcut hosuma gıttı..
bakalım oturtacagız düzene..

gecen cumartesi anneciğim geldi ankaradan ..cok mutlu oldum cok özlemişim. 2 gün annemde kaldım hasret giderdik..tekrar gitti..yine cok özledim..sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum..

evet kuzucugumdan bahsedeyim birazda...acayip büyüdü artık tutabilene aşkolsun .neler mi yapıyor...

arka arkaya dönüyor.koydugum yerde bulamıyorum artık..
oyuncaklarla daha bir ilgili oldu sanki..fakat sürekli agzına götürüyor..bazen midesi bulanıp kusuyor..sanırım cok içe sokuyor:-))
ana kucagında durmuyor kalkmak istiyor
gezmeyi cok iyi biliyor..
bardaktan su içiyor..biberonu sevmiyor..
gündüz uykuları azaldı..
geceleri 1 kez uyanıyor emmek için bazende hiç
uyanmadıgı oluyor..
daha cok gülüyor kahkahalar atarak hemde...
sallanmayı cok sevıyor salıncagında..
yanlarına yastık koyarak oturabılıyor bazende saga sola düşüyor..
dudak büküp aglamaya basladı...

böyle işte benim kuzum büyüyor..6 aylık oldu bile...ne çabuk ...ha dogdu dogacak derken...güzel kızım yarım yaşın kutlu olsun ....iyi varsın ve iyiki benim kızımsın...

3 yorum:

zehra dedi ki...

masallah masallah buyudukce daha guzelsıyorsun ceylıncıgım rabbım nazarlardan esırgesın

Ozguranne dedi ki...

Maşallah maşallah:) Boya posa da maşallah:)

Tarkanın Annesi dedi ki...

Maşallah Ceylin'e açılış fotosu süper yalnız. Bayılıyorum o tatlı gülüşüne.