30 Ekim 2008

32.hafta kontrolüm...diyete başladım:-((((

evet ne yazıkki diyete başladım...canım cok sıkkın..sabah saat 9 daki randevumuza biraz gecikmeli olarak gittik...ilk olarak hemşireler tarttılar beni.90 kilo olmuşum..fazla kilo almısım... sonra doktorun odasına geçtik..tabiki doktor hemen cok kılo aldıgımı belirtti..şeker ve kan tahlilimde iyi çıkmıs ..muayeneye geçtik..tabi bu arada doktor çok kilo aldıgımı veremeyecegımden falan bahsetti...
bebğin saglıgı iyi çok şükür..suyu yine azalmış..tabiki ciddi boyutta değilmiş..ama canımın sıkılmasına yetti.işi bırakmam gerekiyormuş..istirahat etmeliymişim yan yatmalı ve bol bol yürümem gerekiyormuş.gözlerimden yaşlar geldi aglamamak için kendimi zor tuttum.kötü bişeyde yok ama ne bileyim sanırım cok dirayetsizim..
allah korusun ciddi bişey olsa doktor zaten göndermezdi ama ne bileyim işte cok karamsarım..dogumla ılgılı olarakta bebegın aralıgın sonuna kadar beklemeyecegını belırttı daha once alırız dedı..bana sezaryen yolu gözüktü..rahim agzı kapalı allaha şükür..erken gelme gibi durumu yok aman olmasında zaten..doktordan cıkınca diyetisyenden randevu aldık..doguma kadar dıyet yapıcam yedıklerıme dıkkat edıcem..bebegı etkılemıycek fazla...sadece benı kılo aldırmayacak..uzuluyorum tek kılolu hamıle ben mıyım bu dunyada ...tek dezavantajım kılolu hamıle kalmam bıraz daha zayıf olsaydım bunlar olmayacaktı belkıde ama ne yapalım..hiçbişey elimizde değil ki.

yarından ıtıbaren calısmıyorum evdeyım..dınlenıp yuruyup dıyet yaparak gunlerimi gecırıcem bu arada bende hazırlıklarımı tamamlarım onumde 1.5 ay var dolu dolu...
bol bol internet takılır vakit geçiririm ne yapalım..yavrum saglıklı olsun da ben razıyım herşeye...

şimdilik haberler bunlar ..bugunümüze şükürler olsun alah başka dert vermesin..yavrumuzu bize saglıkla kavustursun...

9 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Canım benim,hiçbirşeyi kafana takma,stres daha çok etkiler bebeği.
Bende kilolu hamile kaldım ve sezeryan yaptım iki kızımı da biri 10,diğeri 3 yaşında gayet sağlıklı (MAŞALLAH) büyüdüler.
Bana da doktorlar diyet yap dediler özellikle ilk hamileliğimde yapmadım valla 30 kiloya yakın kilo aldım ve sezeryanla doğurdum hiç bir şey olmadı çok şükür.
Doktorların her dediğine inanma,kendi moralini iyi tut,pozitif düşün,inşallah sağlıkla sıhhatle prensesine kavuşacaksın.
İlk kilolu doğum yapacak olan sen değilsin merak etme.
Sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

bu kadar üzülme gerçektende benim çevremdede kilolu hamile kalanlşar oldu . ablamda bunlardan biri bebeiş iyi olsunda kilo alıp vermek önemli değil az kaldı zaten biraz az yiyip , gün içinde yürüyüş yaparsan sorun olmaz bence

sevil dedi ki...

üzme tatlı canını arkadaşım, insan bu kilo işini aklına takıyor bu bir gerçek ama çok şükürki bebeğinin sağlığı iyi. umarım sonuna kadar sorunsuz gidersiniz.
kendine dikkat et...doğurunca vereceğiz bu kiloları işallah:)

Betül dedi ki...

Minecim moral bozacak bir durum yok aslına ne güzel evde bol bol dinleneceksin,eksiklerini tamamlayacaksın.Bende kilolu hamile kalmıştım ve 90 kilo ile doğuma gitmiştim.Şimdi kilolar hiç hoş durmasada bebeğimin sağlıklı olması herşeyden önemli.Sana iyi dinlenmeler,diyette kolaylıklar...:)
bu arada resim yok uzun zamandır...duyrulur:)

mummy dedi ki...

Ben de pozitif ol diyorum gerçekten annenin psikolojisi bebeği çok etiliyor...Mutsuz huysuz bir bebeğin olmasını istemiyosan hep pozitif ol bolca gül eğlen..Biraz sabırla engellersin kilo alımını da takma...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba.. ben de 34. haftadan itibaren olıgo teşhisliydim(amniyo sıvısı azlığı)..40. haftada normale ramak kala sezeryaanla doğum yaptım .. hamile kaldığımda 77 doğuma giderken 93 kgydim..bebeğim 16 günlük,şimdi 83üm:(
yani demem o ki:hiiç bişeyi kafana takma :))sen olumlu düşün olumlu olsun..doktorlara kalsa bayramda doğuracaktım 15 gün sonra doğurdum:))

Gamzeli dedi ki...

Hayırlısı olsun canım, sıkma canını bizim tanıdığada suyun az dediler vallahi maşallah oğluşu oldu büyüyor gidiyor :)

Umarım diyet yaparak kilonu verebilirsin ,biraz gayret gösterirsen olur, bende 27. haftamdayım, hepmize iyilik sağlık versin allahım

bende beklerim...

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım bencede canını hiçç sıkma dr ların gerçekten her söyledikleri doğru değil banada bebeğimin çok kilolu oldğnu söylüyordu dr um 3.750 gr bir bebiş doğdu ne çok ne az yani :) sende şimdi kafana takma ablam 55 kg ile hamile kaldı 85 kg ile doğum yaptı sorun yok yani herşey yolunda ne kilo alanlar var :) bebiiş sağlıklı olsun gerisi hikaye..

berfin dedi ki...

sevgili mine,
bende 30 haftalık hamileyim.ve ben sürekli diyet halindeyim.evet ilk başlarda insanın canını sıkıyor ama hiç merak etme alışırsın.bebeğin sağlıklı ya gerisini boşver.benim doktorum kilo konusunda çok takıntılıydı(şimdi değiştirdim)en son geçen ay sadece 1 kilo aldığım halde ki yarı aç yaşıyordum resmen bana 3-4 kilo fazlan var dedi.bu arada kilomuda söyleyeyim 60 kiloyla başladım bunu sölediğinde 67 kiloydum.adam bana hala kilon fazla dedi.bende şeker çıktığı için pehriz yapmak zorunda kaldım.yani doktorlara güven ama çokda stres yapma dediklerini.suyun azlığını bol su içerek giderebileceğini duymuştum.ama herşeyden önemlisi bebeğin ve sağlıklısın yaa bu yeter.kiloymuş çatşakmış şuymuş buymuş.ayrıca ben tüm resimlere baktım öyle abartı kilolu bulmadım.neyse uzun oldu.
seni ekledim sık sık ziyeret ederim.
canını sıkma..öptüm